Hvad er strakserstatning?
Strakserstatning er noget værre forsikringssprog. Vi ved det godt. Så lad os forklare dig, hvad strakserstatning er, og hvornår du kan få det.
Et engangsbeløb til dig
En strakserstatning er et engangsbeløb, du kan få udbetalt kort tid efter en ulykke, der har givet brud på nogle af dine knogler, helt eller delvist overrevne ledbånd i knæet eller en overrevet akillessene.
Du får udbetalt 12.000 kr., hvis du har et enkelt brud eller én overrivning og 16.000 kr., hvis du har flere brud efter den samme ulykke.
Det er vigtigt at fortælle, at strakserstatning er et tilvalg til vores ulykkesforsikring. Du skal med andre ord have ulykkesforsikring for at få en strakserstatning hos os.
Strakserstatning er (næsten) for alle
Strakserstatning kan tilføjes ulykkesforsikringen på alle, der er mellem 0–70 år. Har du børn, kan du altså også få strakserstatning til dem – store som små. Det vælger de fleste.
Hvornår får man så strakserstatning?
Strakserstatningen dækker som nævnt, hvis din akillessene eller dit ledbånd i knæet bliver helt eller delvist overrevet. Og så dækker strakserstatningen ved brud på knogler.
Dog ikke alle dine knogler, men mange af dem. Vi plejer at sige, at strakserstatningen dækker brud ved (langt de fleste) store knogler.
I vores betingelser kan du læse helt præcist hvilke brud på knogler og ledbånd, strakserstatningen dækker. Du finder dem under Fakta og betingelser på vores side om ulykkesforsikring.
For at give dig en idé om, hvornår du kan bruge din strakserstatning, har vi samlet nogle eksempler til dig.
Her dækker strakserstatning f.eks.:
- Du er ude og cykle, bliver påkørt af en bil og vælter og brækker skulderen
- Du bliver hårdt tacklet i en fodboldkamp og får revet korsbåndet helt over
- Dine børn leger på trampolinen og en af dem falder uheldigt og brækker armen
- Din søn tordner sammen med en modstander i en håndboldkamp og river både korsbånd og sideledbånd i knæet helt over
- Du er i en større bilulykke og brækker meget uheldigt ryggen
I alle ovenstående tilfælde får du udbetalt penge.
Du kan muligvis få udbetaling to gange
Skulle du være så uheldig at få varige mén efter en ulykke, dækker din ulykkesforsikring også dem.
Har du tilvalgsdækningen strakserstatning, får du altså to beløb udbetalt: straksbeløbet kort efter ulykken (hvis den er dækningsberettiget, selvfølgelig) og beløbet for varigt mén, når méngraden er fastsat.
Vil du høre mere? Vi sidder klar ved telefonen på 99 19 45 00.
Hvor hurtigt udbetales strakserstatningen?
Pengene kommer til dig rimelig hurtigt.
Det eneste, vi kræver, er dokumentation fra din læge på, at dit ben er brækket, hvis det f.eks. er det, du ønsker beløbet udbetalt for.
Vi kan desværre ikke bestemme, hvor lang tid din læge er om at sende dokumentationen. Men du har mulighed for selv at hjælpe sagen på vej ved at sende os dokumenterne fra din profil på sundhed.dk.
Hvad kan pengene fra strakserstatning bruges på?
Du bestemmer helt selv, hvad du bruger pengene på. Når det er et barn, der er kommet til skade, hører vi ofte forældrene sige, at de gerne vil bruge pengene på at holde fri fra arbejde nogle dage, mens barnet kommer sig.
Og ellers ved vi, at folk ofte bruger pengene på:
- Rengøringshjælp
- Havemand
- Take-away
- Taxa frem og tilbage til hjemmet
Pengene fra en strakserstatning kan altså bruges på at lette den situation, du er i, mens du eller dit barn er tilskadekommet. Det kan være rart at kunne gøre hverdagen bare en smule nemmere.
Men i bund og grund bestemmer du helt selv, om pengene skal bruges på en ny computer eller en rejse, når du er på benene igen. Det blander vi os ikke i.