Få økonomisk hjælp med en ulykkesforsikring
En gang imellem er uheldet desværre ude. En ulykkesforsikring kan afhjælpe nogle af de økonomiske konsekvenser, som kan følge med et uheld.
Ulykkesforsikringen kan dække behandlingsudgifter, tandskader, briller, eventuelle varige mén efter et ulykkestilfælde, tyggeskadedækning og strakserstatning – hvis du har brug for det.
Vi har fået ny ulykkesforsikring
Vi gør opmærksom på, at fik du din ulykkesforsikring hos os før den 3. oktober 2024, er det andre betingelser, end hvad du kan læse på siden her, der gør sig gældende. Du kan finde forsikringsbetingelserne for din ulykkesforsikring inde på Min side.
Du har selvfølgelig mulighed for at få vores nye ulykkesforsikring, selvom du allerede er kunde. Ring til os på 99 19 45 00. Så hjælper vi dig.
Fordele ved vores ulykkesforsikring
Forskellige slags liv kræver forskellige slags forsikringer. Derfor tager vi os altid god tid til at forstå, hvordan dit liv ser ud. Vores ulykkesforsikring:
- Giver mulighed for hospitalskompensation på 300 kr. pr. dag, du er indlagt, hvis du efter en ulykke indlægges i mere end 3 sammenhængende dage
- Dækker op til 10 timers psykologbehandling efter ulykke
- Ulykkestilfælde sket på skiferier er dækket, uden der betales ekstra for forsikringen
- Mulighed for at tilvælge strakserstatning, tyggeskadedækning, brille- og kontaktlinsedækning mf. efter behov
- Dobbelterstatning ved en méngrad på 30 % eller mere efter en ulykke kan tilvælges.
Sådan dækker ulykkesforsikring
Dækning
|
Standard
|
Tilvalg
|
---|---|---|
Behandlingsudgifter
Ulykkesforsikringen dækker rimelige udgifter til fysioterapeut, kiropraktor, zoneterapi, akupunktur og osteopati, hvis et ulykkestilfælde er direkte årsag til behandlingen.
|
||
Hospitalskompensation
Bliver du indlagt i minimum 3 sammenhængende dage efter en dækningsberettiget ulykke, udbetaler vi 300 kr. pr. dag, du er indlagt, og i op til 12 måneder.
|
||
Psykologbehandling
Forsikringen dækker op til 10 psykologbehandlinger efter uheld, hvor du er fysisk involveret og efterfølgende får behov for at tale med en psykolog. Det kan f.eks. være efter et overfald.
|
||
Strakserstatning
Får du efter et uheld brud på visse knogler eller ledbånd i dit knæ, udbetaler forsikringen dig et engangsbeløb. Du får 12.000 kr. ved et enkelt brud og 16.000 kr. ved flere brud ved samme uheld.
|
||
Tandskader
Tandskader er automatisk dækket på ulykkesforsikringen. Den giver dig erstatning, hvis du kommer ud for en dækningsberettiget ulykke, hvor dine tænder beskadiges.
|
||
Tyggeskadedækning
Knækker du en ellers sund tand, mens du spiser, er der tale om en tyggeskade. Forsikringen dækker de rimelige og nødvendige regninger hos tandlægen. Dog nedskrives udbetalingen, hvis tanden i forvejen var dårlig.
|
||
Skader på briller og kontaktlinser
Forsikringen dækker skader på briller/kontaktlinser, hvis du har dem på og de beskadiges under en dækningsberettiget ulykke.
|
||
Farlig/ekstrem sport
Dækker erstatning for varigt mén, når du har været ude for en ulykke under farlig eller ekstrem sport. Du kan i vores betingelser se en liste med eksempler på farlig/ekstrem sport.
|
||
Fører af motorcykel
Kører, og er du fører af en motorcykel, og ønsker du at være fuldt dækket ved motorcykelkørsel, skal du tilkøbe denne tilvalgsdækning. Ulykkesforsikringen i sig selv yder nemlig kun halv erstatning for skader sket på motorcykel. Du skal være opmærksom på, at du skal have gyldigt motorcykelkørekort for at tilvælge dækningen.
|
||
Knæskade ved mén på 5%
Har du valgt en invaliditetsdækning som dækker fra 5% mén, og ønsker du at forsikringen skal dække dit knæ bedst muligt ved skader, skal forsikringen udvides til at omfatte knædækning fra 5% mén. Uden denne dækning er knæskader først dækket fra 8% mén.
|
||
Dobbelterstatning
Får du en varig skade med en méngrad på 30% eller mere efter en ulykke, er du med denne tilvalgsdækning berettiget til dobbelt erstatning.
|
Information og fakta
Download vores faktaark og få overblik over de vigtigste detaljer.
Her hos Thisted Forsikring ved vi, at forsikringer kan være en kompleks størrelse. Derfor har vi valgt at samle al relevant information i det vi kalder faktaark. I disse kan du hurtigt få relevant information m forsikringen.
Skulle du have spørgsmål, så står vi naturligvis altid klar til at tale med dig på telefon 96 19 45 00.
Faktaark Ulykkesforsikring
Faktaark Børnesyge
Faktaark Ungdomssyge
Bliv klogere på detaljerne
Betingelserne er de regler der gælder for din forsikring og dens dækninger. Du bør læse dem inden du vælger forsikring og eventuelle tilvalgsdækninger.
Betingelserne udgøres af vores fællesbetingelser og betingelser for ulykkesforsikring. Her kan du se de nyeste udgaver.
Alle forsikringsselskaber laver produktinformationsark efter europæiske standarder. Det gør det let for dig at sammenligne på tværs.
Du skal være opmærksom på, at fik du ulykkesforsikring hos os før den 3. oktober 2024, er det andre betingelser, der er gældende. Du kan finde din ulykkesforsikring og tilhørende betingelser på Min side.
Hvad koster en ulykkesforsikring?
Hos Thisted Forsikring finder du ikke en online prisberegner til ulykkesforsikring. Det hænger blandt andet sammen med, at vi ønsker at servicere hver enkelt kunde ud fra en individuel vurdering.
En individuel vurdering, hvor vi på god jysk vis tager os tid til at se på dig og dine behov. Når vi kender dig, får du både den rette pris, men også den rette ulykkesforsikring.
Læs herunder, hvilke forhold der påvirker prisen på din ulykkesforsikring.
Vi beregner blandt andet prisen på ulykkesforsikring ud fra:
- Hvem skal dækkes? Prisen varierer alt efter, om du er barn, ung eller voksen
- Hvor høj forsikringssum ønsker du? Forsikringssummen har betydning for, hvor høj erstatning du får udbetalt, hvis uheldet er ude. Jo højere forsikringssum, jo højere bliver prisen på forsikringen
- Hvad arbejder du med? Prisen på ulykkesforsikring afhænger også af din profession, og om du skal have en heltids- eller fritidsulykkesforsikring. Det hjælper vi dig med at finde ud af
- Skal du have tilvalgsdækninger? Du kan tilvælge flere dækninger til ulykkesforsikringen. Eksempelvis ’tyggeskadedækning’, hvis du gerne vil have hjælp til tandlægeregningen ved en knækket tand.
Snak det igennem med os
Ulykkesforsikring kan være komplekst, og det er vigtigt at få en forsikring, som passer godt til dig.
Derfor anbefaler vi, at du kontakter os, hvis du har spørgsmål, store som små. Du kan ringe på 99 19 45 00 eller bestille et opkald. Så ringer vi, når det passer dig.
Pas godt på børnene
Vores børn er det dyrebareste vi har. Derfor anbefaler vi jer altid at tegne en ulykkesforsikring for jeres børn. Noget af det vi ser mest, er tandskader – og dem dækker vi selvfølgelig.
Du kan også tilvælge strakserstatning. Så får du et økonomisk plaster på såret, hvis dit barn eksempelvis er uheldig at brække armen efter et uheld.
Få svar på dine spørgsmål
Vi ved at der er mange spørgsmål til forsikringer. Derfor har vi gjort det nemmere for dig ved at samle nogle af de spørgsmål vi oftest bliver stillet.
Hvorfor skal man købe en ulykkesforsikring?
Ulykkesforsikringen giver dig en økonomisk hjælp hvis du kommer ud for et ulykkestilfælde og ikke bliver 100% rask. Erstatningen kan for eksempel anvendes til at lave nødvendige ændringer i huset. Erstatningen udbetales som et engangsbeløb når méngraden er fastsat.
Er sportsskader omfattet af forsikringen?
De fleste sportsskader er dækket, men der kan være nogle typer af farlig sport der skal tilvælges. Kontakt os for at høre mere.
Er der dækning for tandskader?
Ja, både børne-, ungdoms, heltids- og fritidsulykkesforsikringen dækker tandskader.
Skal små børn have deres egen ulykkesforsikring?
Ja, børn skal have deres egen ulykkesforsikring. Hvis I som forældre er helkunder, altså har alle jeres forsikringer hos os, er børnene gratis medforsikret indtil de er fyldt tre år. Det er vigtigt at du kontakter os for at få børnene skrevet på ulykkesforsikringen.
Jeg har fået nyt job – skal jeg gøre noget?
Ja, hvis du har en heltidsulykkesforsikring, skal du give os besked når du får ny beskæftigelse. Det kan have betydning for forsikringen.
Hvordan fungerer ulykkesforsikringen?
Ulykkesforsikringen hjælper dig økonomisk hvis du får et varigt mén efter et ulykkestilfælde. Et ulykkestilfælde defineres som en pludselig hændelse, der forvolder personskade.
Hvornår får jeg min erstatning fra ulykkesforsikringen?
Den endelige méngrad og derned erstatningen vurderes når en skade er stationær. Det vil sige at den ikke bliver værre eller bedre.
Dækker forsikring hvis jeg kommer til skade på ski?
Ja, forsikringen omfatter skader sket på skiferien.
Hvad er forskellen på ulykkesforsikringen og sundhedsforsikringen?
Ulykkesforsikringen kan hjælpe dig økonomisk efter et ulykkestilfælde, mens en sundhedsforsikring kan give adgang til undersøgelser og behandling på et privathospital.
Dækker min ulykkesforsikring hvis jeg kører på motorcykel?
Hvis du kører på motorcykel, motorcross og ATV, skal der laves et tillæg til din forsikring.
Hvad er en méngrad?
En méngrad er de fysiske varige gener, du får ved et ulykkestilfælde. Det betyder gener der ikke forsvinder ved behandling, og som du derfor må leve med resten af livet.
Kan man få erstatning fra flere selskaber?
Ja, har du tegnet ulykkesforsikring i flere selskaber, kan der ske udbetaling fra flere selskaber for varigt mén. Dog kan man kun få erstatning fra ét sted ved tandskader og briller.
Dækker ulykkesforsikringen skader der er sket mens jeg er på arbejde?
Ja, hvis du har tegnet heltidsdækning eller ungdomsulykkesforsikring.
Dækker min ulykkesforsikring behandlingsudgifter?
Ulykkesforsikringen dækker behandlingsudgifter til fysioterapeut eller kiropraktor med op til 2% af summen på ulykkesforsikringen hvis ulykkestilfældet er dækningsberettiget.
Hvilken ulykkesforsikring skal du vælge?
Når du skal vælge, hvilken ulykkesforsikring du gerne vil have, kan du kontakte os hos Thisted Forsikring. Ud fra dine ønsker og dit liv kan vi sørge for, at du får præcis den ulykkesforsikring, der passer til dig. Så betaler du hverken for meget eller for lidt.
Det skal du (blandt andet) vide om valget af din ulykkesforsikring:
- Vil du være heltids- eller fritidsforsikret?
- Vær opmærksom på, om du for eksempel dyrker sport, der karakteriseres som farlig
- Sørg for, at du får de tillægsdækninger, som du har brug for
For det meste er det ligetil, når du skal tegne en ulykkesforsikring. Du kontakter blot dit forsikringsselskab, og i fællesskab finder vi ud, hvordan og hvorledes netop din ulykkesforsikring skal skrues sammen. Og om du har behov for en eventuel tillægsdækning.
Hvad er en heltidsulykkesforsikring?
En heltidsulykkesforsikring dækker dig, både når du er på arbejde, og når du har fri. Prisen på denne forsikring afhænger af de forhold, som vi beskrev tidligere.
Det skal du vide om heltidsulykkesforsikringen:
- Når vi laver forsikringen, er dit arbejde afgørende for prisen
- Forsikringen indeholder hjælp til psykologbehandling efter en ulykke
- Heltidsulykkesforsikringen dækker behandlingsudgifter
Lad os lige knytte en kort bemærkning til, hvordan dit arbejde spiller ind på forsikringen. Det handler om den risiko, du løber på daglig basis.
Der er nemlig forskel på risikoen for ulykke i forhold til at sidde stille bag et tastatur og f.eks. arbejde som tømrer.
Hvad er en fritidsulykkesforsikring?
I modsætning til en heltidsulykkesforsikring dækker en fritidsulykkesforsikring dig kun i din fritid. Du skal være opmærksom på, at får du forsikringen, stilles der krav om, at du er beskæftiget som lønmodtager med mindst 30 timer om ugen.
Det skal du vide om fritidsulykkesforsikringen:
- Forsikringen dækker ikke, hvis du selvstændigt erhvervsdrivende
Da denne forsikring kun dækker i fritiden, kan du ikke få erstatning, hvis du er kommet til skade under udførelsen af handlinger eller arbejde, der under normale omstændigheder hører til under lov om arbejdsskader.
Hvad får du udbetalt i erstatning?
Hvis du kommer til skade, kan du få en udbetaling fra din ulykkesforsikring. Udbetalingen er i overensstemmelse med de tariffer, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring benytter.
Herunder kan du se udvalgte méngrader og deres tilsvarende procentsatser.
Uddrag af Arbejdsskadestyrelsens méntabel
Tab af begge øjne eller synet på begge øjne (100 %)
Tab af synet på et øje (20 %)
Tab af hørelsen på begge ører (75 %)
Tab af hørelsen på et øre (10 %)
Tab af tommelfinger (25 %)
Tab af tommelfingers yderste led (12 %)
Tab af pegefinger (10 %)
Tab af pegefingers to yderste led (10 %)
Tab af pegefingers yderste led (5 %)
Tab af langefinger (10 %)
Tab af langefingers to yderste led (8 %)
Tab af langefingers yderste led (5 %)
Tab af ringfinger (8 %)
Tab af ringfingers to yderste led (5 %)
Tab af lillefinger (8 %)
Tab af lillefingers to yderste led (5 %)
Tab af hele benet (65 %)
Tab af fod med god protesefunktion (30 %)
Tab af alle tæer på en fod (10 %)
Tab af storetå og mellemfodsben (8 %)
Tab af storetå (5 %)
Tab af hele højre arm (70 %)
Tab af hele venstre arm (65 %)
Tab af højre hånd (60 %)
Tab af venstre hånd (55 %)
Tab af højre tommelfinger og
mellemhåndsben (30 %)